„Алкомет“ АД отбелязва 50 години от обявяването на 5 ноември за ден на Металурга

alcomet-2

Със специално тържество отбелязват Деня на металурга в „Алкомет” АД. Тази година се навършва точно половин век, откакто 5 ноември официално е обявен за Професионален празник на българските металурзи. Това става с разпореждане на Министерски съвет от 1963 г., по повод влизането в експлоатация на Металургичния завод "Ленин" в Перник и на Стопанския металургичен комбинат "Кремиковци".

На 5 ноември  1976 година за първи път служителите и работниците на „Алкомет“ АД също честват Деня на Металурга. Спазвайки традицията на ежегодните тържества, днес ръководството на предприятието споделя професионалния си празник със служители, приятели и гости. Това събитие се явява част от социалната политика на компанията, чиято цел е да изрази своята благодарност към всеки един неин представител.

„През годините предприятието преодоля редица предизвикателства, докато достигне сегашното си ниво на съвременно акционерно дружество, отговарящо на световните стандарти за качество, производителност, екологични изисквания и социална политика.” обявиха от компанията, припомняйки, че „Алкомет“ АД бележи началото си през 1968 година.

След приватизацията на комбината през  1999 година основно се модернизират производствените мощности на Леярния, Пресовия и Валцовия цехове. В най-съвременно технологично оборудване са вложени над 60 милиона лева. Само за последните две години „Алкомет” АД е инвестирала  13,7 мил. Евро  за повишаване капацитета на валцовото производство с 30%. За мащабния си проект компанията получава сертификат за инвестиции клас А от Министерство на икономиката.

В момента водещия български производител на валцовани и пресовани алуминиеви продукти ”Алкомет” АД  се нарежда сред топ 100 на най-добрите компании у нас.

 

*PR Публикация

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.