Азербайджан ще съдейства на български фармацевтични компании за изграждане на производствени мощности

news-2053-3020

Български фармацевтични компании могат да създадат производствени мощности в Азербайджан. В момента 100% от лекарствата на азербайджанския пазар са вносни. "Азербайджан желае да развие собствена фармацефтична индустрия и търси стратегически партньор, какъвто се надява да намери в лицето на български компании", каза министърът на икономиката и индустрията на Република Азербайджан г-н Шахин Мустафаев на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски.

По думите му държавата е готова да подкрепи български инвеститор с осигуряване на подходящ терен за фармацевтично производство, изграждане на инфраструктура към него, освобождаване от данъци за известен период от време и застраховане. Предприятието може да е смесено с държавата или с частна азербайджанска компания. От българския партньор се очаква да направи и собствени инвестиции в развитието на производството. Според министър Мустафаев става въпрос за дълосрочно сътрудничество.

Министър Лукарски пое ангажимента да организира в най-скоро време посещение на водещи български фармацевтични компании в Баку, за да се запознаят на място с възможностите. Ще се подготви и посещение на голяма бизнес делегация от Азербайджан у нас през месеците юли-август.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.