Австрийци проучват възможност да открият завод в България

magna

Австрийският производител на автомобилни части Magna проучва възможността за откриване на завод в България, пише в своя публикация австрийският ежедневник Der Standart, цитиран от Money.bg.

Представители на компанията са били поканени от премиера Бойко Борисов на разговор в София, за да обсъдят възможностите за инвестиция. Според информацията на вестника българското правителство е предложило място в централната част на България за евентуална нова фабрика за авточасти.

„Водим разговори, но това е ежедневие", коментира говорителят на компанията Рей Хусетович пред вестника. Преговори се водели и с други източноевропейски страни.

Според изданието поводът за започване на разговори от страна на българското правителство с австрийците и поканата към тях била провалените по-рано през септември преговори на Magna с българската компания „Литекс моторс" за покупката на завода й в Ловеч. Идеята e българската компания  да продължи да продава автомобили с марката Great Wall, а Magna да започне производство на коли. Сделката била за 10 милиона евро и щяла да отвори 5000 работни места.

Magna освен авточасти, произвежда и цели автомобили по поръчка на своите клиенти, сред които Mercedes, Chrysler, Saab и BMW. Компанията е истински гигант в автоиндустрията с годишен оборот от 25 милиарда евро.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.