Търсим пазари на трети страни за българските млечни продукти

cow

За да се нормализира изпадналия в тежка криза млечен сектор, България съсредоточава усилията си в осигуряването на повече възможности за износ към трети страни. В тази насока, млекопреработвателите ще получават държавна помощ за участие в международни изложения, както и ще бъдат въведени промени в етикетирането на млечните продукти. По настояване на млекопреработвателите, на етикетите на българските млечни стоки ще присъства и националният флаг.

Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която взе участие в Общото събрание на Националната асоциация на млекопреработвателите.

“Управляваме в една изключително тежка ситуация с оглед на планираното отпадане на млечните квоти и налагането на руското ембарго, посочи Танева."Това доведе до количества от млечни продукти, които намират трудна реализация, натиск на българския пазар от производители, от общността.”, коментира тя предизвикателствата пред българското млекопроизводство и животновъдство.

По думите на Танева, земеделското ведомство готви и промяна на по отношение на Българския държавен стандарт, засягаща ползването на суровина за мляко, произведена в България,

Министърът на земеделието заяви, че се прави всичко възможно за осъществяване на ефективен контрол на етикетирането на продуктите. “От БАБХ правят тематични проверки, за да не заблуждаваме потребителите. Също така сме поискали млечните продукти да се включат в рисковите стоки по отношение на контрола на вътрешнообощностните доставки”, каза още министърът.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.