Стартира първата българска услуга за намиране на работа чрез социалните мрежи

facebook-to-launch-app-subscriptions-in-july-06fb2c11d8

Първата българска услуга за българска услуга за социално намиране на работа (social jobbing) вече е факт. Тя се нарича ProfiCV.bg и е разработена изцяло от български екип от програмисти. Платформата използва информацията от профилите на кандидатите в социалните мрежи, за да им предостави обяви за работа, съответстващи най-добре на техните предпочитания и опит.

Тепърва предстои услугата да стартира и в Германия и други страни, съобщават разработчиците от Марковски Солушънс -  софтуерна компания, специализирана в областта на бизнес уеб-решения с офиси в София и Щутгарт.

Решението е изцяло онлайн базирано, а регистрацията – безплатна. Подборът на кандидати става на базата на алгоритъм  за съответствие между профилите на потребителите  в социалните мрежи и обявите за работа.

„Основната ни цел, разработвайки ProfiCV.bg, беше да помогнем на българските специалисти да бъдат по-удовлетворени от своето работно място, откривайки работа, която съответства повече на техните кариерни очаквания, предпочитания и начин на живот. Убедени сме, че това не само ще спомогне за тяхната по-висока удовлетвореност, а в крайна сметка – и за повишаване ефективността на българските компании, тъй като за всички е ясно, че доволните кадри са по-мотивирани и успешни в работата си.”, коментира Еньо Марковски, създател на услугата. Той обясни още, че това е платформа у нас от типа social jobbing – един бързо набиращ популярност по света модел. По думите му, иновативността й се крие в това, че позволява работните места сами да намират кандидатите, без те да правят каквото и да е усилие и в същото време спестява значителна част от времето на работодателите, набиращи кадри.

Как работи системата?

ProfiCV използва социалните връзки във Facebook и LinkedIn, създавайки автоматично професионална автобиография на кандидата и чрез иновативния си алгоритъм намира позициите, на които той ще се чувства по-добре и ще бъде по-успешен. Системата сравнява всяка работна позиция с данните на милиони кандидати, които желаят да бъдат информирани за нови възможности за работа. Алгоритъмът за съвпадение взима под внимание многобройни показатели, свързани с тяхната професия, образование, умения, интереси, географско местоположение и избира най-подходящите за кандидатите работни позиции.

Що се отнася до работодателите, те получават автоматично цялата обработена информация за кандидатите, имайки достъп и до професионалисти, които не търсят активно работа на трудовите борси.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.