Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 15, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Стартира първата българска услуга за намиране на работа чрез социалните мрежи

Стартира първата българска услуга за намиране на работа чрез социалните мрежи
ENTERPRISE

Първата българска услуга за българска услуга за социално намиране на работа (social jobbing) вече е факт. Тя се нарича ProfiCV.bg и е разработена изцяло от български екип от програмисти. Платформата използва информацията от профилите на кандидатите в социалните мрежи, за да им предостави обяви за работа, съответстващи най-добре на техните предпочитания и опит.

Тепърва предстои услугата да стартира и в Германия и други страни, съобщават разработчиците от Марковски Солушънс -  софтуерна компания, специализирана в областта на бизнес уеб-решения с офиси в София и Щутгарт.

Решението е изцяло онлайн базирано, а регистрацията – безплатна. Подборът на кандидати става на базата на алгоритъм  за съответствие между профилите на потребителите  в социалните мрежи и обявите за работа.

„Основната ни цел, разработвайки ProfiCV.bg, беше да помогнем на българските специалисти да бъдат по-удовлетворени от своето работно място, откривайки работа, която съответства повече на техните кариерни очаквания, предпочитания и начин на живот. Убедени сме, че това не само ще спомогне за тяхната по-висока удовлетвореност, а в крайна сметка – и за повишаване ефективността на българските компании, тъй като за всички е ясно, че доволните кадри са по-мотивирани и успешни в работата си.”, коментира Еньо Марковски, създател на услугата. Той обясни още, че това е платформа у нас от типа social jobbing – един бързо набиращ популярност по света модел. По думите му, иновативността й се крие в това, че позволява работните места сами да намират кандидатите, без те да правят каквото и да е усилие и в същото време спестява значителна част от времето на работодателите, набиращи кадри.

Как работи системата?

ProfiCV използва социалните връзки във Facebook и LinkedIn, създавайки автоматично професионална автобиография на кандидата и чрез иновативния си алгоритъм намира позициите, на които той ще се чувства по-добре и ще бъде по-успешен. Системата сравнява всяка работна позиция с данните на милиони кандидати, които желаят да бъдат информирани за нови възможности за работа. Алгоритъмът за съвпадение взима под внимание многобройни показатели, свързани с тяхната професия, образование, умения, интереси, географско местоположение и избира най-подходящите за кандидатите работни позиции.

Що се отнася до работодателите, те получават автоматично цялата обработена информация за кандидатите, имайки достъп и до професионалисти, които не търсят активно работа на трудовите борси.

 

Добави коментар