Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 16, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на ББР

Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на ББР
Petya Dimitrova

Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на Българската банка за развитие за периода 2017 – 2020 година, съобщиха от пресслужбата на Кабинета. Ключов приоритет в нея е развитието на програмите за индиректно финансиране на малките и средни предприятия. 

Ще продължи търсенето на други форми за кредитиране, както и на възможности за разнообразяване на предлаганите програми и продуктови линии, се казва в съобщението. Приоритет ще е предекспортно и експортно финансиране, мостово финансиране на проекти по оперативни програми, финансиране за изпълнение на национално и/или регионално значими проекти, в т.ч. и по възложени мандати, дългосрочно инвестиционно и проектно финансиране за технологично обновление, повишаване на конкурентоспособността и ефективността на икономическите субекти.

Решението е в изпълнение на разпоредба в Закона за Българската банка за развитие, според която тригодишната стратегия за дейността на банката се одобрява по предложение на министъра на финансите и министъра на икономиката в съответствие с националната икономическа политика.

Добави коментар