Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на ББР

eu-money1

Правителството одобри тригодишна стратегия за дейността на Българската банка за развитие за периода 2017 - 2020 година, съобщиха от пресслужбата на Кабинета. Ключов приоритет в нея е развитието на програмите за индиректно финансиране на малките и средни предприятия. 

Ще продължи търсенето на други форми за кредитиране, както и на възможности за разнообразяване на предлаганите програми и продуктови линии, се казва в съобщението. Приоритет ще е предекспортно и експортно финансиране, мостово финансиране на проекти по оперативни програми, финансиране за изпълнение на национално и/или регионално значими проекти, в т.ч. и по възложени мандати, дългосрочно инвестиционно и проектно финансиране за технологично обновление, повишаване на конкурентоспособността и ефективността на икономическите субекти.

Решението е в изпълнение на разпоредба в Закона за Българската банка за развитие, според която тригодишната стратегия за дейността на банката се одобрява по предложение на министъра на финансите и министъра на икономиката в съответствие с националната икономическа политика.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.