На плажа – с лаптоп и включен телефон

laptop_beach

За работещите в световен мащаб става все по-трудно да се „изключват” по време на лятната си почивка. Вместо това, все по-често те могат да бъдат открити, докато работят на служебния си лаптоп или водят бизнес разговор, отколкото на плажа с коктейл в ръка , показва проучване на световния доставчик на гъвкаво работно пространство Регус.

В рамките на изследването, над 26 000 бизнесмени от над 90 страни разкриват разкрият колко точно време от тяхната лятна почивка ще прекарат в свързани с работата им занимания. Резултатите показват, че огромна част от професионалистите по света се считат за прекалено заети, за да изключат служебните си телефони дори веднъж годишно и българските работещи не правят изключение.

На световно равнище, 41% от анкетираните заявяват, че ще работят от един до три часа на ден по време на почивка, докато 39% планират да работят при леко намалени бизнес обороти, като се грижат за имейли, телефонни разговори и съществени части от работата.  Най-отдадените 17% казват, че ще работят повече от три часа на ден.

Българите попадат малко под този среден глобален показател. Въпреки това, една трета (33%) от тях признават, че вместо да прекарват времето си в почивка на басейна, ще вземат работата си с тях това лято и ще предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на тяхната почивка. 36% казват, че ще прекарат от един до три часа на ден за свързани с работата занимания, като 14% ще работят над три часа.

Интересното обаче е, че в глобален мащаб жените изглеждат малко по-добри в изключването от мъжете. Като цяло, 42% от мъжете професионалисти предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на почивка, в сравнение с 34% от жените. 44% от мъжете твърдят, че ще работят от един до три часа на ден, в сравнение с 35% от жените., сочи още проучването.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.