МЗХ публикува 4 проектонаредби за земеделската и горска техника

Agriculture-Cropped-Panoramic

Министерство на земеделието и храните публикува проект на Наредба за реда за пускане на пазара на употребявана техника по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

Документът определя дейностите по изпитване и сертифициране на употребяваната техника, извършвани от центровете за изпитване и сертифициране в гр. Русе и в гр. Пловдив. Издаването на удостоверение за съответствие на употребяваната техника се издава от министъра на земеделието и храните или оправомощено от него длъжностно лице, пише Агрозона.

Според проектонаредбата, собствениците на използвана вече техника трябва да подадат до центровете за изпитване и сертифициране към МЗХ заявление за извършване на изпитване и оценка за съответствие по образец. Към заявлението се прилага документ за платена такса по съответната тарифа, определена в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

На 15 януари са публикуван и проект на наредба, регламентиращ извършването на технически прегледи по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Други два проекта очертават реда за регистрацията на техниката по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, както и провеждането на периодичните проверки на оборудването за прилагане на продукти за растителна защита.

Всички текстове на проектонаредби можете да откриете на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.