Жефко България ползва Dynamics NAV

scania

Стартиралата наскоро реална дейност в България логистична компания Жефко (GEFCO) вече е интегрирала ERP решение в локалния си офис. Става въпрос за Microsoft Dynamics NAV, версия 2009, а проектът по внедряването е извършен от Team Vision България. Желанието на компанията-клиент в случая е било поставяне на акцента специално върху финансовото управление, заради което са внедрени модули за продажби и доставки, счетоводство и дълготрайни активи. Проектът е реализиран в кратък срок – един месец, по изрично настояване на GEFCO България. Dynamics NAV се използва и в други държави, където оперира GEFCO Group.

В допълнение към модулите на ERP системата, интеграторът е въвел и приложението за справки JetReports. „Това не е точно BI, а е рипортинг решение“ - обяснява Стелла Цокева от Team Vision. - „С него се правят справки, графики, диаграми, като се ползват данните от ERP, CRM системи, дори от Access. Резултатите се изкарват директно в Excel.” GEFCO e трети клиент на този интегратор за JetReports, след Рувекс и Камор Ауто.

GEFCO Group e представена в над 150 страни, с 400 бизнес локации в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка. GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,351 млрд. евро за 2010 г. Оперативната печалба за същата година е 198 млн. евро. След интегрирането с Gruppo Mercurio, групата има над 10 хиляди служители.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.