Българска компания е сред най-добрите работодатели в Централна и Източна Европа

image001

Водещата у нас софтуерна компания „Телерик“ АД се нареди сред 15-те най-добри работодатели в класацията на Aon Hewitt за  Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2013 г., която класира фирмите според степента на удовлетвореност на служителите им. Компанията се нареди в топ 5 в категорията „Средни компании“ с до 1000 служители.

С 93% удовлетвореност сред своите служители, водещият софтуерен доставчик не за първи път е с едни от най-високите нива на ангажираност в региона. Вече шест поредни години „Телерик“ АД е и водещ работодател в България, като през 2013 г., 2012 г., 2010 г. и 2007 г. служителите на компанията я определят за работодател №1 в страната.

„През годините „Телерик“ е носител на над 320 световни награди, но за нас най-ценното признание и до днес остават отличията ни за „Най-добър работодател“ в Централна и Източна Европа и в България. Гордеем се, че от 2007 г. насам нашите колеги показват високи нива на ангажираност и удовлетвореност от компанията. С развитието и промяната на мащаба на „Телерик“ спрямо бъдещите потребности, ние ще продължим да инвестираме компанията ни да е предпочитано място за работа,“ сподели Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“ АД.

„Всички компании оперират при еднакви икономически условия, но най-добрите работодатели в нашата класация успяват значително по-добре да ръководят и управляват своите служители и да създават високи нива на ангажираност. Това им помага да се справят с много от предизвикателствата, пред които се изправят, както и да постигат по-добри бизнес резултати,“ коментира Рита Вереш, директор на Aon Hewitt за ЦИЕ.

През 2013 г. проучването за „Най-добрите работодатели“ включва над 360 хил.служители в над 430 организации в държави от Централна и Източна Европа, сред които България, Русия, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Турция и Украйна.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.