Българите са по-големи оптимисти за любовта, отколкото за кариерата си

love

Българите са по-големи оптимисти за любовните си отношения, отколкото за развитието си в професионален план. Като цяло в началото на 2014 г. 60% от гражданите на страната за заредени с оптимизъм, като 75% вярват, че ще постигнат целите си за годината, а 70% са доволни от любовния си живот.

Това показват резултатите от национално представително проучване, организирано от УниКредит Булбанк за нагласите на българите. Проучването е проведено между 6-10 януари чрез телефонни интервюта на представителна извадка от населението на страната.

Като цяло жените са по-големи оптимисти от мъжете. Резултатите от проучването показват, че основна разлика в отговорите на двата пола е, че господата имат повече очаквания за кариерата и физическата си форма, докато дамите са по-обнадеждени от близкото бъдеще.

Н-голяма увереност в себе си показват българите на възраст между 18 и 29 години, а най-слаба – участниците в проучването над 60 годишна възраст.

Географският критерий пък показва, че най-големите скептици живеят в областните градове, а позитивно настроени са хората от малките градове и София. Най-висок е процентът на оптимизъм сред хората, които имат работа – цели 77%. Любопитен факт е, че доходът не оказва сериозно влияние върху това колко оптимистично човек гледа на бъдещето си.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.